Guvernul

Guvernul a aprobat înființarea Orchestrei UE

Social Politica

Mă bucur să anunţ că ideea orchestrei UE, lansată cu ocazia ceremoniei solemne de preluare a preşedinţiei rotative, se concretizează“,a declarat primul- ministru Viorica Dăncilă.

           În şedinţa de joi, Guvernul a aprobat înfiinţarea Orchestrei UE, proiect cultural definitoriu pentru ideea de unitate în diversitate la nivel european.  Potrivit premierului, prin intermediul acestui proiect, care va reuni muzicieni din cele mai importante orchestre ale UE, vor fi promovaţi artişti şi opere culturale ale tuturor statelor membre.

        “Astfel, în cadrul evenimentelor pe care le vom organiza în calitate de preşedinţie a Consiliului UE, vom pune în valoare bogăţia moştenirii culturale comune a întregii Uniuni şi vom evidenţia, în acelaşi timp, identitatea culturală a fiecărei naţiuni”, a mai spus Dăncilă.

         Ministerul Culturii şi Identității Naționale, în calitate de coordonator și finanțator al proiectului cultural Orchestra Uniunii Europene, va asigura spaţiile necesare pentru pregătirea şi desfăşurarea concertelor și spectacolelor organizate de Orchestră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *