Simona Halep a învins-o pe Venus Williams și o va întâlni, în runda următoare, pe Serena Williams

Actualitate Sport

Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat fără probleme în optimile de finală ale turneului Australian Open. Ea a învins-o pe americanca Venus Williams cu 6-2, 6-3, într-o oră şi 17 minute.  Simona a explicat cum areuşit să o învingă pe Venus, precizând că a respectat tactica pe care şi-a propus-o înainte de joc. „Mi-am propus să o ţin cât mai departe de fileu, să o alerg pe spatele terenului. A trebuit să deschid jocul şi am reuşit. Cred că am învins pentru că am jucat ceea ce nu-i place ei. A fost cea mai bună tactică”, a declarat Halep după meci. 

         Simona Halep a avut mingi de break în toate ghemurile jucate în primul set şi a fructifcat dintre ele la 2-2 şi la 4-2. Liderul WTA a salvat la rândul ei, patru mingi de break în ghemul al şaselea, înainte de a închide setul cu 6-2, după 39 de minute de joc.

          Halep a început cu break setul secund, dar s-a relaxat, iar Williams a profitat şi a egalat la 1. Jucătoarea română a mai câştigat pe serviciul rivalei la 3-3 şi încă o dată la 5-3, încheind meciul cu 6-3, după 77 de minute.

         În faza următoare, Simona Halep va evolua împotriva Serenei Williams, locul 16 WTA, toți iubitorii tenisului având parte de o „finală” în optimile turneului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *