guvern

Guvernul Dancilă a picat – după ce moțiunea de cenzură a fost votată în Parlament

Actualitate Politica

Guvernul Dancilă a picat după ce moțiunea de cenzură depusă de Opoziție a fost votată joi în Parlament.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, de Parlament, cu 238 de voturi „pentru”.

„464 total, numărul total prezent – 399, voturi exprimate – 245, anulate – 3, numărul total de voturi valabil exprimate – 242, din care voturi pentru adoptarea moţiunii de cenzură – 238, contra – 4, abţineri, zero. Ca urmare a faptului că din totalul de 464 de parlamentari au fost prezenţi 399, din care 238 au votat pentru, moţiunea de cenzură a întrunit majoritatea voturilor cerută de Constituţie pentru pentru adoptare”, a precizat secretarul Senatului, Marcel Vela, în plen.

„Având în vedere rezultatul voturilor exprimate de deputaţi şi senatori, Parlamentul României adoptă moţiunea de cenzură, retrage încrederea Guvernului României prin hotărârea Parlamentului nr. 1 pe 2018. Potrivit art 10 alin. 4, Guvernul al cărui mandat a încetat îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice până la depunere jurământului de membrii noului Guvern”, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

În urma adoptării moțiunii de cenzură, Viorica Dăncilă și toți miniștrii din subordinea sa vor fi demiși. Premierul rămâne însă cu funcția de președinte al Partidului Social Democrat și nu își retrage candidatura la alegerile prezidențiale.

„Le doresc celorlalți să vină în plen cât mai repede cu o nouă formulă guvernamentală. Fac apel la președintele României să vină cu un premier astfel încât să își asume guvernarea. Prin moțiune, Guvernul este demis. Ne dorim să lăsăm un nou guvern cu un nou program de guvernare. Vom intra în turul al doilea, mergem cu candidatura la prezidențiale înainte.

Sunt convinsă că oamenii vor face comparație între ceea ce a făcut PSD și ceea ce vor face cei care azi au vrut să vină la putere. Nu mă tem absolut de nimic. Mă tem doar că putem pierde încrederea românilor”, a declarat Viorica Dăncilă după ce a aflat rezultatul votului pe moțiunea de cenzură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *