Guvernul va suspenda activitatea operatorilor economici care nu respectă restricțiile COVID-19

Social Actualitate

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri, în debutul ședinței de Guvern, că va fi elaborat un act normativ care prevede suspendarea activităţii, pe o perioadă determinată, a operatorilor economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii COVID -19.

Decizia vine la propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), care s-a reunit înaintea şedinţei de guvern.

„În hotărârea de astăzi a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a apărut un lucru nou. Este o propunere pentru elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită o măsură complementară a suspendării activităţii, pe o perioadă determinată, pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii COVID -19. Au fost multe discuţii în momentul în care am relaxat condiţiile pentru anumiţi operatori economici, din păcate, chiar dacă unele restricţii au rămas în vigoare, vedem foarte mulţi operatori economici care nu respectă aceste restricţii.

Această propunere vine exact după aceste observaţii pe care le-am avut în ultima perioadă, pentru un act normativ care să reglementeze această situaţie cu suspendarea activităţii pe o perioadă determinată. Şi vor fi mai multe propuneri”, a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *