Primul heliport

Heliport – la Spitalul Universitar de Urgență București

Social

Primul heliport medical din București construit la standarde internaționale a fost inaugurat, marți, la Spitalul Universitar de Urgență. Investiţia se ridică la aproximativ un milion de euro și a fost susținută, în totalitate, din fonduri private.

Heliportul în terasă, folosit pentru aterizarea și decolarea elicopterelor medicale, se află pe acoperișul Spitalului Universitar de Urgență București, are lift și toate dotările necesare. După ce elicopterul aterizează pe heliport, pacienții sunt duși direct în Unitatea de Primiri Urgențe, proces care va dura cel mult cinci minute.

Până acum, elicopterele aterizau pe stadionul Dinamo, pacienții erau stabilizați și apoi transportați cu ambulanța la Spitalul Universitar. Toată procesul dura aproximativ 30 de minute.

Heliportul medical de la Spitalul Universitar a costat un milion de euro, iar investiția a fost finanțată integral de operatorul de pariuri Maxbet.

”În acest amplu proiect pentru sistemul sanitar din România am avut un singur obiectiv major: să ușurăm munca celor mai buni medici din România și să oferim o șansă în plus pacienților aflați în stare gravă și foarte gravă, care au nevoie de îngrijire medicală înalt specializată în Centrul Universitar București, prin scurtarea timpului în care ajung la camera de gardă. În acest proiect major au fost implicați cei mai buni specialiști, astfel încât acest heliport medical să devină un punct de referință pentru toate spitalele din România”, a declarat Ioana Bazavan, director operational al MaxBet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *