Hotelul Ambasador din București intră în reabilitare

Lifestyle

Unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din București, Ambasador, va fi renovat și transformat într-un hotel de 4-5 stele de către grupul austriac Julius Meinl, cunoscut pentru producția de ciocolată și cafea. Julius Meinl deține în România două fabrici de ciocolată (Kandia și Heidi).

Astfel, Hose of Julius Meinl este aproape de finalul tranzacției prin care ia clădirea impresionantă, care există de aproape un secol, în București. Moștenitorii arhitectului care a proiectat clădirea, Arhir Culina, sunt cei care au scos la vânzare partea pe care o dețin din hotel, tranzacția cu austriecii neintervenind în cazul părții care revine Ambasador S.A.

În urma reabilitării, hotelul urmează să totalizeze 130 de spații de cazare, dintre cu o pondere de 40% camere duble.
Tranzacția, estimată la 30-35 de milioane de euro, este cea mai mare investiție pe Bulevardul Magheru din ultimii 5 ani, conform Profit.ro.
Abia la finalul anului 2024, austriecii ar urma să primească toate aprobările de la Primăria Capitalei, pentru a putea demara proiectul.

Julius Meinl Living, divizia hotelieră a grupului, deține deja două proprietăți: The Julius din Praga și Escala Hotel & Suites din Budapesta.
Obiectivul companiei este de a deschide cel puțin 15 hoteluri cu un total de 2.000 de unități de cazare în decurs de 3-6 ani.

Julius Meinl este prezent pe piața românească din 1997, deținând brandurile de ciocolată Kandia, Heidi și Primola. Grupul austriac a mai activat pe piața imobiliară românească prin intermediul companiei Meinl European Land, care a deținut centrul comercial Militari Shopping din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *