Opera Comică pentru Copii, evenimente culturale dedicate celor mici în luna martie

Lifestyle

Luna martie vine în întâmpinarea celor mici, cu două spectacole organizate special pentru ei, de Opera Comică pentru Copii.

Potrivit unui comunicat remis de instituția de cultură, în perioada 1 – 17 martie a.c., se va desfășura Festivalul Primăvara Copiilor, care aduce în atenţia publicului importanţa creativităţii şi a protejării mediului înconjurător, punând accentul pe relevanţa reciclării corecte şi pe stimularea imaginaţiei copiilor.

Evenimentul găzduieşte 30 de ateliere de creaţie, unde cei mici experimentează cu diverse materiale şi tehnici. Oferta cuprinde ateliere de confecţionare de mărţişoare din iută şi flori, gentuţe din fetru, bentiţe, marionete, păpuşi din fetru, figurine din clei, obiecte realizate la imprimanta 3D, flori şi fructe din săpun, tehnica şerveţelului pentru lumânări, decoraţiuni cu licheni şi lemn, suport de creioane, ramă foto decorată, tablou cu nasturi fermecaţi şi o varietate de tehnici de pictură precum mozaic, pe nisip, pe sticlă, pe pânză (pe tricou/sacoşă), pictură cu degetele şi pictură pe figurine de ipsos.

Şcoala de Mediu se alătură la rândul său Festivalului Primăvara Copiilor cu o serie de ateliere interactive în cadrul cărora cei mici află informaţii valoroase despre poluare atmosferică, risipă alimentară, colectare separată, schimbări climatice şi eficienţă energetică. Un punct de atracţie îl constituie spaţiul destinat activităţilor de reciclare.
Și tot prin Opera Comică pentru Copiii va fi organizat în perioada 22-31 martie a.c. Festivalul Cărţilor Deschise are drept scop să încurajeze dragostea pentru lectură în rândul copiilor.

Lansări de carte, întâlniri cu autori români, ateliere de creaţie tematice şi dezbateri de tip carte versus film, parada personajelor din cărţi, toate constituie prilejuri pentru ca cei mici să descopere fascinaţia poveştilor citite.
Programul ambelor festivaluri cuprinde weekend-urile lunii martie, respectiv zilele de vineri, între orele 16:00 şi 21:00, sâmbătă între orele 10:00 şi 21:00, şi duminică, între orele 10.00 şi 16:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *