huawei

Huawei – va construi reţeaua 5G a Rusiei

Lifestyle

Huawei a semnat un acord cu MTS pentru a dezvolta tehnologia 5G în Rusia.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, se află în Rusia alături de omologul său, Vladimir Putin, celebrând 70 de ani de relaţii comerciale între cele două ţări. Pentru a comemora evenimentul, Huawei a făcut o înţelegere cu cel mai mare furnizor de telefonie mobilă din Rusia, MTS, pentru construirea reţelei 5G a acestuia, ca semn al parteneriatului dintre cele două ţări.

Acordul a fost semnat în faţa celor doi preşedinţi, un lucru care ”arată cât de importante sunt parteneriatele tehnologice pentru Rusia şi China”, spune Guo Ping, preşedintele consiliului Huawei.

Înţelegerea va permite dezvoltarea tehnologiilor 5G şi lansarea unor reţele 5G pilot în Rusia în anul curent şi în 2020
Acordul a fost semnat în condițiile în care unele țări, inclusiv SUA, au blocat compania chineză din cauza preocuparilor legate de riscul de securitate națională.

Huawei a devenit o parte importantă în războiul comercial izbucnit între SUA și China, care a început în zona comerțului și acum se desfașoară în sectorul tehnologiei.

Statele Unite au încurajat aliații să blocheze Huawei – cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume – din retelele lor 5G, susținând că guvernul chinez ar putea folosi produsele sale pentru a spiona.

Huawei respinge această acuzație și declară că este independent de guvern.
Huawei este cel mai mare furnizor de echipamente de telecomunicaţii din lume, însă interdicţiile Statelor Unite îi pot afecta acest statut. În ultimele două luni, Nokia, unul dintre rivalii săi, a semnat 12 noi contracte pentru furnizarea tehnologiei 5G, în timp ce Huawei a obţinut doar 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *