Rafael Nadal

Rafael Nadal a câştigat finala masculină de la Roland Garros

Actualitate Sport

Tenismanul spaniel, Rafael Nadal, locul 2 ATP, își păstrează titlul la Roland Garros. El a câştigat, duminică, pentru a 12-a oară, turneul French Open 2019, după o finală cu austriacul Dominic Thiem (4 ATP).

Astfel, Rafael Nadal a ajuns la 18 titluri de Grand Slam câștigate în carieră, dintre care 12 chiar la Roland Garros.

Rafael Nadal s-a impus cu scorul de 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, în trei ore şi un minut. Spaniolul a câștigat titlul la Roland Garros și anul trecut, când l-a întâlnit în finală pe același Dominic Thiem. Atunci scorul a fost 6-4, 6-3, 6-2.

„E un vis ce mi se întâmplă! Îmi aduc aminte când am jucat aici prima dată, în 2005… nu-mi închipuiam că voi ajunge să câștig și în 2019 un al 12-lea titlu. E un vis!” ,a spus Rafael Nadal la finalul meciului.

„Mulțumesc echipei mele, familiei. Acum câteva luni nici nu știam foarte sigur dacă voi fi prezent la Roland Garros. Am avut destule probleme medicale. Fără voi nu știu dacă aș fi ajuns aici. Vreau să îl salut și pe Majestatea Sa Regele Juan Carlos, care a venit aici să mă susțină.

Pentru final, mulțumesc publicului. Este extraordinar să exprim în cuvinte ceea ce simt. Este incredibil să câștig al 12-lea trofeu aici. Sper să fiu sănătos să joc și anul viitor și de ce nu să câștig din nou”, a mai declarat Nadal.

La rândul său, Dominic Thiem a mulțumit echipei și l-a felicitate pe Nadal:
„Am dat tot ce am avut mai bun în mine pentru a câștig. Nu am reușit. Iubesc acest turneu din toată inima, am avut susținere extraordinară aici.

Sigur că sunt dezamăgit de faptul că am pierdut, dar am avut în față un campion, o legendă a tenisului. E incredibil ce a reușit, de 12 ori să câștigi aici e ireal. Felicitări ție și echipei!

Mulțumiri și pentru echipa mea. Ați fost întotdeauna alături de mine și sper să fiți lângă mine când voi câștiga un turneu de Grand Slam. Aștept turneul de anul viitor. Încă o dată felicitări, Rafa”, a declarat Dominic Thiem la ceremonia de premiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *