Hub pentru digitalizarea serviciilor de management urban şi mobilitate urbană din Capitală

Social

Potrivit unei declarații a Primarului Nicuşor Dan, Capitala va avea un Hub prin intermediul căruia vor fi digitalizate serviciile de management urban şi mobilitate urbană. Proiectul beneficiază de o finanţare de aproximativ 5,9 milioane de lei prin PNRR.

Conform lui Nicuşor Dan, hub-ul va asigura o monitorizare şi o coordonare integrată a aspectelor ce ţin de îmbunătăţirea mobilităţii urbane şi implicit a celor legate de calitatea vieţii şi a aerului.
Proiectul va fi realizat prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti (ADIZMB), în baza unui protocol încheiat cu municipalitatea, aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

„Concret, vom actualiza baza de date urbane a Municipiului Bucureşti şi vom realiza o platformă de date deschise în domeniul mobilităţii urbane şi urbanismului. Totodată, vom pune în funcţiune o platformă pentru comunicarea cu cetaţenii şi formarea iniţiativelor. De asemenea, vom realiza o platformă de servicii publice urbanistice”, explică edilul.

Observatorul Teritorial va integra informaţiile cuprinse în documentaţiile de amenajarea teritoriului şi urbanism, în special cele din planurile urbanistice generale şi PUZ, pentru a sprijini autorităţile şi toţi factorii interesaţi în fundamentarea deciziilor legate de planificare teritorială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *