Hyundai

Hyundai investește 80 de milioane de euro în compania Rimac Automobili din Croația

Externe

Hyundai Motor Company și KIA Motors Corporation, ambele formând împreună Hyundai Motor Group, au investit în comun 80 de milioane de euro în Rimac Automobili (64+16), o companie din Croaţia care, a devenit în scurt timp un lider în producţia de vehicule de înaltă performanţă şi componente legate de propulsia şi autonomia acestora.

Acordul priveşte o investiţie de 64 milioane de euro realizată de Hyundai Motor şi o investiţie de 16 milioane din partea subsidiarei sale Kia Motors Corporation.

Cu această colaborare Hyundai Motor Group își propune să accelereze tranziția spre mobilitate curată și să se poziționeze ca un lider global în conducerea acestei schimbări în industrie.

De cealaltă parte, compania Rimac Automobili s-a stabilit ca un lider în tehnologiile vehiculelor electrice de înaltă performanță și ca producător de maşini sportive electrice. Compania continuă să livreze tehnologii EV, sprijinind astfel mulţi parteneri din industrie, inclusiv Hyundai Motor Group, pentru a accelera drumul lor spre un viitor electric.

„Rimac este o companie inovatoare cu capacități remarcabile în vehiculele electrice de înaltă performanță. Rădăcinile sale și experiența abundentă, colaborând cu producătorii de automobile combinați cu priceperea tehnologică, face ca Rimac să fie partenerul nostru. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Rimac pe drumul nostru spre o mobilitate fără emisii”, a declarat Euisun Chung, vice-președinte executiv al Hyundai Motor Group.

Hyundai Motor, KIA Motors şi Rimac Automobili vor lucra împreună pentru a dezvolta un automobil sportiv electric, care va face parte din gama de maşini Hyundai N. Al doilea vehicul va fi unul la fel de înaltă performanţă, la fel electric, însă pe bază de pile de combustie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *