Paris

Paris – 130 de ani de la prima vizită în Turnul Eiffel

Lifestyle

Spectacol de lumini miercuri la Paris, cu ocazia aniversării celor 130 de ani de la inaugurarea Turnului Eiffel. După lăsarea întunericului, celebra construcţie numită şi “Doamna de Fier”, a fost cuprinsă de un dans fabulos de lumini multicolore. Autorităţile au decis ca showul de 12 minute să fie proiectat şi în următoarele seri, de la ora 22:00 până la miezul nopţii.

De ziua Turnului Eiffel, municipalitatea a invitat în jur de 1300 de copii din centrele speciale din Paris să savureze din tortul aniversar şi să descopere primul şi al doilea etaj al faimoasei structuri de oţel.

Construit în anul 1889 de către arhitectul Gustave Eiffel, turnul a fost privit iniţial cu reticenţa, pentru că era considerat inestetic.

“Mai multe personalităţi au fost împotriva construirii turnului înalt de 300 de metri, iar pentru acele timpuri a fost o provocare realizarea Turnului Eiffel. Dar succesul a venit imediat, încă din primul an, când turnul Eiffel a avut 2 milioane de vizitatori”, a spus Patrick Branco Ruivo, directorul general al Turnului Eiffel.

Astăzi, una dintre cele mai frumoase construcţii arhitecturale primeşte peste 5 milioane de turişti anual.

În viitor, autorităţile urmează să recondiţioneze turnul Eiffel pentru Jocurile Olimpice, care vor avea loc la Paris în 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *