Indonezia – Parlamentul a adoptat legea pentru mutarea capitalei pe insula Borneo

Externe

Parlamentul indonezian a aprobat legea pentru relocarea capitalei de la Jakarta, noul oraș urmând să fie construit în regiunea Kalimantan de pe insula Borneo, a declarat, marți, președintele Camerei, Puan Maharani, potrivit Reuters.

Legea noii capitale de stat, care oferă un cadru legal pentru propunerea ambițioasă a președintelui Joko Widodo, prevede cum va fi finanțată și guvernată dezvoltarea capitalei.

Noua capitală a Indoneziei, care va fi construită pe insula Kalimantan, se va numi Nusantara, cuvânt care înseamnă „arhipelag”. Numele de Nusantara a fost ales deoarece era bine-cunoscut de multă vreme.

„Este emblematic pe plan internaţional, uşor şi descrie arhipelagul Republicii Indonezia”, a spus ministrul planificării și dezvoltării naţionale, Suharso Monoarfa, adăugând: „cred că suntem toţi de acord”.

Lucrările de construcţie a noii capitale ar trebui să înceapă anul acesta. Proiectul în valoare de câteva miliarde de dolari trebuia să înceapă în august 2020, dar epidemia de coronavirus a obligat guvernul să îl suspende.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *