armata

Marea Britanie a început să trimită Ucrainei armament antitanc

Externe

Marea Britanie a început să trimită Ucrainei armament antitanc pentru a se apăra de o potențială invazie, în contextul tensiunilor create de masarea de trupe rusești în apropiere de graniță, scrie Reuters.

„Am luat decizia de a furniza Ucrainei sisteme defensive de armament ușor antitanc”, a declarat luni ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, în Parlament, adăugând că primele transporturi au fost trimise deja, împreună cu un număr mic de personal care să asigure și instruirea pentru o perioadă scurtă de timp.

Ministrul nu a specificat tipul și numărul sistemelor trimise, dar a precizat: „Nu sunt arme strategice și nu reprezintă o amenințare pentru Rusia. Sunt pentru apărare”.

„Sunt sisteme cu rază scurtă dar, oricum, i-ar face pe oameni să se oprească puțin și să se gândească ce fac, iar dacă Ucraina ar fi invadată cu tancurile, aceste sisteme vor face parte din mecanismul de apărare”.
Ministrul Apărării de la Kiev a aplaudat anunțul Marii Britanii.

„Ucraina apreciază cu adevărat decizia Marii Britanii de a furniza un nou pachet de sisteme defensive de armamant ușor antitanc”, a scris ministrul Oleksii Reznikov pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *