papa

Înscrieri online pentru întâlnirea cu Papa Francisc la Bucureşti

Social

Credincioşii care doresc să asiste la slujba prezidată de Papa Francisc la Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif din Bucureşti, în data de 31 mai 2019, se pot înscrie online pe site-ul inscrieri.papalabucuresti.ro.

Potrivit organizatorilor sunt doar 100 de locuri disponibile în interiorul catedralei, restul locurilor fiind disponibile pe străzile din jurul catedralei. Papa Francisc va ajunge în data de 2 iunie la Blaj unde sunt așteptați aproximativ 42.000 de pelerini pe Câmpia Libertății.

“Cu ocazia vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc în România şi a celebrării Sfintei Liturghii pe care o va prezida Sancitatea Sa în Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif din Bucureşti, în data de 31 mai 2019, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ BUCUREŞTI organizează un pelerinaj pentru credincioşii catolici din capitală, din ţară şi din diaspora, dar şi pentru oamenii de bunăvoinţă care doresc să se unească în rugăciune şi îşi manifestă interesul de a participa la eveniment prin înscrierea gratuită în cadrul pelerinajului pe site-ul de internet www.inscrieri.papalabucuresti.ro.

Pelerinajul constă în participarea la această Sfântă Liturghie în interiorul Catedralei Sf. Iosif (în limita spaţiului disponibil) şi în exterior pe străzile din jurul catedralei, în zone de acces special amenajate cu echipamente audio/video pentru ca participanţii să poată urmări celebrarea liturgică şi activităţile premergătoare acesteia propuse în cadrul pelerinajului în timpul zilei. Zonele special amenajate vor fi demarcate prin puncte de acces gestionate în colaborare cu forţele de ordine care vor solicita participanţilor un control de securitate în vederea accesului, la momentul sosirii acestora în perimetrele respective.

În urma înscrierii veţi primi gratuit un bilet de acces personalizat cu cod de bare, care va cuprinde toate detaliile despre zona/punctul de acces unde veţi fi repartizaţi. Ulterior înscrierii vă vom comunica perioada şi modalitatea pentru primirea / ridicarea acestor bilete.

Trei Sfinte Liturghii, opt discursuri în faţa autorităţilor politice şi religioase, beatificarea a şapte episcopi greco-catolici martiri şi o întâlnire cu comunitatea rom în doar trei zile foarte intense, la douăzeci de ani după vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea. Vorbim de programul detaliat al călătoriei apostolice pe care papa Francisc o efectuează în România în zilele 31 mai – 2 iunie 2019 la Bucureşti, Iaşi, Şumuleu-Ciuc şi Blaj, sub genericul ”Să mergem împreună!”.

Pentru ziua de 2 iunie, la Blaj. Accesul pe Câmpia Libertății din Blaj, locul de desfășurare a Sfintei Liturghii susținute de Suveranul Pontif se va face pe baza unor bilete distribuite gratuit în parohii și a documentului de identitate al fiecărei persoane”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *