Ion Ţiriac

Ion Ţiriac este noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis

Actualitate Sport

Ion Ţiriac a fost ales, miercuri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, cu 32 de voturi obţinute la Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri a forului naţional, desfăşurată la Centrul Naţional de Tenis.

La Adunarea Generală de Alegeri au avut drept de vot cei 54 de membri asociaţi (n.r. – membrii semnatari ai Actului Constitutiv al Federaţiei Române de Tenis), iar pentru întrunirea cvorumului este nevoie de prezenţa a 36 dintre aceştia.

La alegeri au fost înscriși 5 candidaţi, dar Marius Vecerdea a obţinut 11 voturi, iar Ion Ţupa doar 3, în timp ce Liviu Ursuleanu şi Răzvan Itu nu au obţinut niciunul din cele 46 de voturi exprimate.

După ce Ion Ţiriac a fost ales preşedinte, membrii Adunării Generale au votat şi vicepreşedinţii care îl vor ajuta pe Ţiriac: George Cosac ( fostul președinte al Federației ) cu 38 voturi, Răzvan Itu cu 28 voturi, Alina Tecşor – 28 voturi și Adrian Marcu – 23 voturi.

Înaintea alegerilor de la FRT, Ion Țiriac și-a impus, să schimbe lucrurile într-un termen scurt.

„Eu nu fac jocuri de putere. Nu cunosc alegătorii și n-am fost la niciunul ca să fac campanie electorală. Mă duc în fața acestor oameni, le spun ce pot face în 6 luni. Să se aleagă și 4 vicepreședinți, care să facă treabă. Să tragă căruța. Iar ăla care nu trage, a doua zi iese afară. Vă promit eu, foarte democratic iese afară. Poate oamenii se întreabă de ce 6 luni și nu 12, 24?”, a spus omul de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *