Donald Trump

Iranul oferă recompensă – 80 de milioane de dolari pentru „capul” lui Donald Trump

Externe

O recompensă de 80 de milioane de dolari a fost pusă pe “capul” președintelui american,Donald Trump, după uciderea generalului iranian Qasem Soleimani, potrivit unui anunț făcut la televiziunea de stat iraniană.

Anunțul a fost făcut în timpul funeraliilor televizate ale oficialului militar iranian de rang înalt, ucis vineri de o dronă americană. Inițiatorii au precizat că pun la bătaie un dolar pentru fiecare iranian din ţară, pentru a-l ucide pe Trump, conform mirror.uk

„Iranul are 80 de milioane de locuitori. Pe baza acestui număr, vrem să strângem 80 de milioane de dolari ca recompensă pentru cei care se vor apropia de președintele Trump”, au anunțat reprezentanții televiziunii de stat.

Soleimani, comandant militar iranian, a fost ucis vineri, într-un atac aerian american comandat de Donald Trump. Atacul a dus ostilitățile de lungă durată dintre Washington și Teheran la un nivel îngrijorător, existând temeri legate de conflicte mai largi în Orientul Mijlociu.
Abolfazl Aboutorabi, membru al parlamentului iranian, a amenințat duminică, că va ataca inima politicii americane.

„Putem să atacăm chiar Casa Albă, le putem răspunde pe pământul american”, a spus el, citat de agenția media de stat din Iran. „Avem puterea și Dumnezeu dorește să răspundem într-un timp adecvat”, a mai spus parlamentarul. Tot el a apreciat că asasinarea lui Soleimani „este o declarație de război, ceea ce înseamnă că dacă eziți vei pierde”. „Când cineva declară război, vrei să răspunzi la gloanțe cu flori? Te vor împușca în cap”, a mai spus Abolfazl Aboutorabi.

În timpul unei ședințe a parlamentului la Teheran, președintele Trump a fost numit „terorist în costum”, după ce a amenințat că va lovi 52 de ținte iraniene, dacă Teheranul atacă americani sau bunuri americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *