Israel

Israel – Cabinetul de război se întruneşte din nou pentru a analiza răspunsul la atacul iranian

Actualitate

Cabinetul de război al Israelului se întruneşte din nou, marţi, pentru a analiza răspunsul potenţial la atacul din weekend efectuat de Iran, a anunţat un oficial israelian, potrivit Reuters.

Deocamdată nu a fost stabilită ora începerii şedinţei.
Aceasta este a treia reuniune de acest fel după ce Iranul a lansat, sâmbătă noaptea, peste 300 de rachete şi drone împotriva Israelului.
Precedentul cabinet de război israelian, reunit luni pentru a decide asupra modului cum va acţiona Israelul după atacul iranian de sâmbătă noaptea, a pledat pentru o ripostă „clară şi puternică” împotriva Iranului.
Tel Avivul a luat decizia de a ataca „în mod clar și cu forță” Iranul, pentru atacul său cu rachete și drone de sâmbătă seara, relatează Times of Israel.

Postul american CNN relatează, citând un oficial, că la respectiva reuniune au fost examinate planurile militare pentru un potenţial răspuns împotriva Iranului, dar încă nu este clar dacă s-a luat o decizie.
Regimul de la Teheran amenință cu o ripostă rapidă și dură. Oficiali iranieni afirmă că, în cazul în care Israelul întreprinde vreo acțiune militară împotriva Iranului, răspunsul va fi mult mai dur comparativ cu atacul din noaptea de 13 spre 14 aprilie.

Hossein Amir-Abdollahian, ministrul iranian de Externe: Dacă regimul israelian face vreo greşeală, de această dată, răspunsul Iranului, aşa cum au anunţat deja comandanţii militari, nu va fi minimal, ci rapid şi sever.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *