Israelul a atacat Libanul ca ripostă la o rachetă sol-aer a Beirutului – a anunțat armata israeliană

Externe

Armata israeliană a anunţat miercuri seară că avioanele sale au lovit Libanul ca măsură de represalii pentru lansarea unei rachete sol-aer, transmite AFP.

„Recent, reţeaua de apărare aeriană a armatei israeliene a interceptat o rachetă sol-aer trasă din Liban asupra unei drone a armatei israeliene”, a spus armata într-un comunicat. „Ca răspuns, avioanele armatei israeliene au lovit sursa lansării”.

De la atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, ciocniri zilnice opun Hezbollah-ul libanez şi aliaţii săi forţelor israeliene la graniţa de sud a Libanului.
Aceste violenţe au făcut 52 de morţi de partea libaneză, dintre care patru civili, 39 de luptători Hezbollah şi nouă din organizaţii aliate acesteia, potrivit unui nou bilanţ AFP, Hezbollah anunţând miercuri moartea a doi dintre membrii săi. Patru oameni au fost ucişi de partea israeliană.
În acest context, cresc temerile de extindere a războiului dintre Israel şi Hamas la Siria, dar mai ales la Hezbollah-ul libanez.

Miercuri devreme, armata israeliană a lovit, de asemenea, ţinte militare în interiorul Siriei, ca răspuns la tiruri împotriva Israelului. Loviturile au ucis opt soldaţi, potrivit presei de stat siriene. La începutul după-amiezii de miercuri, forţele aeriene israeliene au efectuat un nou raid împotriva aeroportului sirian din Alep, potrivit Ministerului sirian al Apărării, al patrulea din 7 octombrie.

Hezbollah a anunţat miercuri că liderul său s-a întâlnit cu liderii grupărilor Hamas şi Jihadul Islamic pentru a discuta modalităţi de a sprijini aceste mişcări palestiniene în războiul cu Israelul, fără a preciza data sau locul întâlnirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *