trump

Donald Trump – o nouă amendă de 10.000 de dolari pentru afirmaţii făcute în timpul procesului său civil

Externe

Fostul preşedinte american, Donald Trump, a trebuit să dea explicaţii la bară, miercuri, cu privire la noile comentarii jignitoare făcute în exteriorul sălii de audieri şi a primit o a doua amendă, de 10.000 de dolari, deşi a susţinut în zadar că este vorba de o neînţelegere, scrie AFP.

Judecătorul Arthur Engoron a considerat că fostul preşedinte a agresat-o încă o dată verbal pe grefiera sa principală, în timp ce Donald Trump l-a asigurat că el îl viza pe inamicul său înveterat Michael Cohen, care depune mărturie începând de marţi în acest dosar privind frauda asupra valorii activelor imobiliare ale Trump Organization.
„Martorul (Donald Trump) nu a fost credibil”, a tranşat magistratul, înainte de a decide plata unei amenzi de 10.000 de dolari.

Vineri, Arthur Engoron a dat deja o primă amendă de 5.000 de dolari, pentru o postare considerată jignitoare la adresa grefierei sale, postare rămasă pe site-ul DonaldJTrump.com timp de 17 zile, în pofida cererii magistratului de a o retrage.

Cu acea ocazie, fraza lui Donald Trump crea confuzie: „Acest judecător este un judecător foarte partizan cu o persoană cu adevărat partizantă aşezată alături de el, poate şi mai partizană ca el”, declarase Trump în faţa camerelor de filmat, pe holul ce ducea spre sala de audieri.

Informat despre această nouă „ieşire” a lui Trump, judecătorul a amintit că el a interzis prima dată, din a doua zi a audierilor, pe 3 octombrie, orice comentariu la adresa membrilor echipei sale. Avocaţii lui Donald Trump l-au asigurat că este vorba de o neînţelegere: fostul preşedinte se referea la Michael Cohen, aşezat la stânga judecătorului, nu la grefiera sa, aşezată la dreapta.

Însă magistratul a dorit să audă versiunea fostului preşedinte însuşi şi i-a cerut să se aşeze pe locul martorilor, pentru prima dată de la începutul procesului, în urmă cu trei săptămâni.
Cu o mină fermă, Donald Trump a răspuns „la dumneavoastră şi la Cohen”, atunci când judecătorul l-a întrebat la cine se referea. Fără a-l convinge pe judecător.

La scurt timp după aceasta, Donald Trump s-a ridicat şi a părăsit sala de audieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *