Israelul îl recunoaște pe Guaidó drept Președinte al Venezuelei

Externe

„Israelul se alătură astăzi Statelor Unite, Canadei, majorității țărilor din America de Sud și națiunilor europene”, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu. Această știre, raportată de mass-media israeliană, nu este cu siguranță surprinzătorare , astfel Netanyahu recunoaște președintele auto-proclamat al Venezuelei – Guaidó.

Primul ministru al regimului israelian pare să fi fost sensibil la apelurile Secretarului de Stat al SUA, Mike Pompeo, care a declarat zilele trecute la Organizația Națiunilor Unite: „Acum este momentul ca fiecare altă națiune să aleagă una dintre părți. Nu mai există întârzieri, nu mai sunt jocuri. Ori stai cu forțele libertății, ori ești în legătură cu Nicolas Maduro și haosul lui”, a spus Pompeo.

În 2009, Venezuela Bolivariană, a încheiat relațiile diplomatice cu Israelul, după masacrarea operațiunii „Lead Fuso” din Fâșia Gaza.

Sâmbătă, Madridul, Parisul, Berlinul, Londra, Lisabona şi Bruxellesul i-au dat lui Maduro un termen de opt zile pentru a anunţa alegeri libere, în caz contrar aceste state urmând să-l recunoască pe Juan Guaido, preşedintele Adunării Naţionale dominate de opoziţie, drept lider al Venezuelei. Ultimatumul a fost calificat “absurd” de Rusia. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a exprimat sprijinul faţă de Maduro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *