erdogan-alegeri

Istanbul – Partidul lui Erdogan a pierdut pentru a doua oară alegerile

Actualitate Externe

Partidul lui Recep Erdogan a pierdut duminică alegerile pentru Primăria Istanbul, pentru a doua oară, după eșecul din 31 martie anul acesta, când opoziția a ieșit învingătoare.

La alegerile locale din 31 martie, Ekrem Imamoglu a câștigat cu o diferență mică de voturi în fața lui Binali Yildirim, fost premier și apropiat al lui Erdogan. Rezultatul a fost, însă, anulat după ce Partidul Justiţiei şi Dezvoltării, islamo-conservator, de guvernământ, a înaintat mai multe contestații.

De această dată, Ekrem Imamoglu, candidatul opoziției la alegerile locale din Turcia, a câștigat Primăria Istanbul cu 54% din voturi, după numărarea a peste 99% din buletine, relatează agențiile de știri.

10.5 milioane de locuitori ai Istanbulului cu drept de vot au fost rechemați, duminică, la urne pentru a-și alege primarul după anularea scrutinului câștigat surprinzător de un oponent al președintelui turc Recep Erdogan.

Din totalul celor 10,5 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Istanbul, au fost prezenți 84,42%.

La scurt timp după ce au fost anunţate primele rezultate preliminare, Yildirim şi-a recunoscut înfrângerea. Ulterior, Erdogan l-a felicitat pe câştigător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *