Black Sea Docs

Câștigătorii Festivalului de Film despre Mediu și Oameni PELICAM

Social

Câștigătorii celor 3 secțiuni competiționale Pelicam: Competiția Oficială, Black Sea Docs și Fresh Perspectives au fost desemnați duminică, 23 iunie, în cadrul Ceremoniei de Închidere a Festivalului Pelicam la Teatrul Jean Bart.

Marele premiu al Festivalului internaţional despre mediu şi oameni Pelicam, în valoare de 3.000 de euro, a fost câştigat de pelicula ‘Arca lui Anote’ – povestea unei insule care va dispărea în aproape 100 de ani, pe fondul încălzirii globale.

Juriul competiției oficiale i-a avut în componență pe: Cristiana Pașca Palmer, secretarul programului pentru biodiversitate al ONU și fost ministru român al Mediului, actorul Vlad Ivanov, întors recent de la Festivalul de Film de la Cannes, datorită rolului principal din La Gomera (r. Corneliu Porumboiu) și Jean Guy Henckel, unul dintre cei mai renumiți practicieni ai agriculturii organice din Franța.

Premiul Black Sea Docs, în valoare de 2,000 de euro în servicii de postproducție a mers către filmul The Pit / Groapa.

O mențiune specială a competiției Black Sea Docs în valoare de 1,000 e euro în servicii de postproducție a fost acordată filmului Askania Rezerve / Rezervația Askania. Premiul Black Sea Docs este oferit de Cinelab Romania și va fi împărțit între cei 2 câștigători desemnați.

Juriul acestei competiții a fost compus din: Dana Bunescu, editor de sunet și imagine, realizatoare de film, în 2017 a primit Ursul de Argint pentru realizări tehnice în filmul Ana, mon amour, Antonin Haddad, directorul festivalului de film FReDD (Film, Cercetare și Dezvoltare Durabilă) din Toulouse și Valeriu Nicolae, activist pentru drepturile omului și trainer in comunicare, cu o vastă experiență atât în cadrul unor instituții de stat, cât și al unor organizații non-guvernamentale.

Premiul Fresh Perspectives, în valoare de 500 de euro: Youth Unstoppable / Tinerețe de neoprit. Premiul este oferit de Fundatia pentru parteneriat. Juriul acestei competiției a fost format din 5 liceeni din Tulcea, sub îndrumarea producătoarei de origine lituaniană Gintė Žulytė, al cărei documentar The Ancient Woods, a fost proiectat în afara competițiilor la Pelicam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *