Italia

Italia – Partidul Liga critică „mizerabila şi sinistra” Comisie Europeană a Ursulei von der Leyen

Externe

Partidul de extremă dreapta al vicepremierului italian Matteo Salvini a criticat joi „mizerabila şi sinistra” Comisie Europeană prezidată de Ursula von der Leyen, ale cărei „politici nebuneşti distrug Europa”, scrie AFP.

„Politicile nebuneşti ale acestei mizerabile şi sinistre Comisii sunt cele care distrug Europa”, estimează Liga într-un comunicat difuzat în reacţie la discursul susţinut joi de von der Leyen la Bucureşti, unde a avut loc congresul Partidului Popular European (PPE), în cadrul căruia aceasta a fost desemnată candidata popularilor europeni pentru un nou mandat la şefia executivului comunitar.

Comisia „nu a făcut nimic pentru a lupta împotriva imigraţiei clandestine şi a extremismului islamic, s-a preocupat să-i fure pe agricultorii italieni şi europeni cu taxe, reguli idioate, făină de insecte şi alimente sintetice”, mai scrie formaţiunea lui Salvini.

Bruxellesul se face totodată responsabil de pierderea a „mii” de locuri de muncă în sectorul automobilelor „pentru a favoriza China şi a ne umple de maşini electrice şi de împovărarea proprietarilor de locuinţe cu noi obligaţii şi taxe”, continuă textul, pentru a conchide: „Gata pentru totdeauna cu socialiştii care jefuiesc milioane de cetăţeni”.

La Bucureşti, Ursula von der Leyen i-a acuzat pe „populişti, naţionalişti, demagogi” că pun sub semnul întrebării Europa „paşnică şi unită”, cu scopul de a „ne distruge valorile şi de a distruge Europa noastră”, aminteşte AFP.
Salvini pare să adopte un ton mai dur pe măsura apropierii alegerilor europene din iunie, la care extrema dreaptă ar putea înregistra progrese spectaculoase în mai multe ţări, inclusiv Italia şi Franţa.

Partidul său Liga, care face parte din coaliţia guvernamentală de dreapta şi extremă dreapta condusă de Giorgia Meloni, stagnează deocamdată la circa 8% în intenţiile de vot în perspectiva alegerilor europene din iunie, pe primul loc fiind formaţiunea Giorgiei Meloni, Fratelli d’Italia, cu circa 28%. În Parlamentul European, Liga este aliată cu Adunarea Naţională, a Marinei Le Pen şi a tânărului Jordan Bardella, în grupul Identitate şi democraţie.

Mai devreme săptămâna aceasta Matteo Salvini l-a felicitat pe fostul preşedinte american Donald Trump pentru victoriile sale în cursa pentru învestitura republicană în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie, salutând pe reţeaua X „venirea schimbării, de la Bruxelles la Washington”, potrivi AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *