Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg – Nu avem niciun indiciu că Rusia pregăteşte acţiuni militare ofensive împotriva NATO

Actualitate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri că alianţa nord-atlantică nu are „niciun indiciu” că o lovitură cu rachetă care a ucis marţi doi oameni în Polonia ar fi fost un atac deliberat, dar că Rusia este, în ultimă instanţă, responsabilă pentru acest incident, anunță dpa.

“Nu avem niciun indiciu că (incidentul) a fost rezultatul unei atac deliberat. Şi nu avem niciun indiciu că Rusia pregăteşte acţiuni militare ofensive împotriva NATO”, a afirmat Stoltenberg, la Bruxelles. ”O investigaţie asupra acestui incident este în desfăşurare şi trebuie să aşteptăm rezultatul ei. Analiza noastră preliminară sugerează că incidentul a fost probabil cauzat de o rachetă a apărării antiaeriene ucrainene trasă pentru a apăra teritoriul ucrainean împotriva atacurilor ruseşti cu rachete de croazieră”, a adăugat şeful NATO.

”Dar, să fiu clar. Nu este vina Ucrainei. Rusia poartă, în ultimă instanţă, responsabilitatea pe măsură ce îşi continuă războiul ilegal împotriva Ucrainei”, a apreciat Stoltenberg.

O rachetă a lovit o fermă din satul polonez Przewodow, la circa 6 km de frontiera cu Ucraina, la ora locală 15:40 (14:40 GMT) marţi, ucigând două persoane. Varşovia a confirmat anterior că racheta este de fabricaţie rusească, dar a spus că încă nu este clar cine a lansat-o.

Atât Rusia, cât şi Ucraina utilizează rachete de concepţie sovietică, în contextul invaziei declanşate la 24 februarie de Moscova asupra Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *