Ziua Porților Deschise la metrou

Lifestyle

Metrorex organizează pe 18 noiembrie 2022 Ziua Porților Deschise, eveniment care marchează 43 de ani de la înființarea metroului bucureștean.
În intervalul orar 10:00-14:00, în stația de metrou Piața Unirii 1, călătorii sunt așteptați să descopere cum funcționează „inima metroului”, Dispeceratul Central.

Persoanele care doresc să participe la „Ziua Porților Deschise” vor beneficia de un tur ghidat în locul de unde se coordonează atât circulația trenurilor de metrou, cât și activitățile adiacente, inclusiv lucrările din timpul nopții.
Dispeceratul Central al Metrorex funcționează în permanență de 43 de ani, având o importanță deosebită în siguranța circulației metroului bucureștean.

Persoanele cu vârsta de peste 14 ani vor putea intra în Dispecerat în baza cărții de identitate. Din motive de securitate, accesul în dispecerat se va face în grupuri de maxim 10-15 de persoane, fără a fi permisă intrarea cu bagaje voluminoase (rucsacuri, genți) și obiecte interzise. Copiii vor veni însoțiți de adulți.
Despre metrou:

În luna noiembrie 1979, din Depoul Ciurel, primul tren de metrou intra în circulație pe cei 8,1 km ai primului tronson al Magistralei I. Tronsonul avea 6 stații (Semănătoarea, Grozăvești, Eroilor, Izvor, Piața Unirii, Timpuri Noi) și un depou.

Astăzi, lungimea rețelei de metrou a municipiului București se întinde pe 78 km cale dublă, distribuiți pe 5 magistrale, 63 de stații cu 190 de căi de acces și 6 depouri. Metroul transportă sute de mii de călători, zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *