Joe Biden – discurs emoționant înainte de plecarea spre Washington

Externe Actualitate

Preşedintele ales Joe Biden şi-a luat un rămas bun emoţionant de la statul său de provenienţă, Delaware, înainte de a pleca spre Washington pentru ceremonia de învestire de miercuri, el mulţumind cu vocea întretăiată locuitorilor acestui stat care au crezut în el şi l-au susţinut pe parcursul carierei sale, potrivit CNN.

„Voi fi întotdeauna fiul mândru al statului Delaware. Iertaţi-mi emoţia”, a spus Biden cu lacrimi pe obraji, ”dar, atunci când voi muri, Delaware va fi în inima mea şi a tuturor Bidenilor. Vă iubim pe toţi. Aţi fost alături de noi la bine şi la rău”.

Stapânindu-și cu greu lacrimile, Biden şi-a început discursul mulţumind “prietenilor săi” şi familiei sale reuniţi sub drapelu american la New Castle, în statul Delaware, la o bază a Gărzii Naţionale numită în memoria fiului său Beau Biden, fost militar în Garda Naţională.

“Am un singur regret că el nu este aici”, a spus Biden, referindu-se la fiul său Beau, fost procuror general care a murit de cancer la creier în 2015. “Ar fi trebuit să-l prezentăm pe el ca preşedinte”, a spus Biden, potrivit presei internaționale.

La 78 de ani, Joe Biden, mândru de originile sale irlandeze, va fi cel mai vârstnic preşedinte american care îşi preia atribuţiile, relatează AFP.
Biden va deveni, miercuri cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite.
Donald Trump a anunţat în urmă cu câteva zile că nu va asista la învestirea succesorului său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *