Joe Biden – ”Timpul presează” pentru Ucraina în fața Rusiei”

Externe

”Timpul presează” pentru Ucraina în faţa Rusiei, a avertizat marţi preşedintele Joe Biden, cerând Congresului SUA să aprobe de urgenţă un nou pachet pentru Kiev, relatează AFP.

„A susţine acest proiect de lege înseamnă opoziţie faţă de Putin. Respingerea înseamnă să facem jocul” preşedintelui rus, a spus liderul democrat cu privire la un text prezentat duminică de Senatul american, care prevede deblocarea de noi ajutoare atât pentru Ucraina, cât şi pentru Israel, precum şi înăsprirea politicii de migraţie a SUA.

Textul prezentat este cel mai „dur” din ultimele decenii în materie de imigraţie, apreciază democraţii.
Biden şi-a acuzat marţi rivalul republican că „instrumentalizează” problema migraţiei.
„Donald Trump preferă să instrumentalizeze această problemă decât să o rezolve”, a afirmat liderul democrat, în timpul unui discurs la Casa Albă.

Fostul preşedinte american Donald Trump a făcut apel luni la republicanii din Congresul SUA să se opună acordului care prevede un ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Kiev.

„Numai un idiot ori un democrat din stânga radicală ar vota pentru acest proiect oribil”, a apreciat Trump pe platforma sa Truth Social, făcând referire la textul dezvăluit duminică seara de Senatul american, rodul mai multor luni de negocieri, şi care prevede atât un ajutor pentru Ucraina, cât şi 14 miliarde de dolari pentru Israel şi o reformă a sistemului de migraţie al SUA.

Pentru a fi adoptat, proiectul trebuie aprobat de plenul Senatului, apoi de Camera Reprezentanţilor, unde lucrurile se complică, scrie AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *