Karim Benzema – câștigătorul Balonului de Aur 2022

Sport

Atacantul francez Karim Benzema (Real Madrid), marele favorit, a câştigat trofeul Balonul de Aur, pentru cel mai bun fotbalist al sezonului 2021-2022, decernat luni seara, la Paris, potrivit AFP.

Karim Benzema, un jucător de top al echipei Real Madrid, în vârstă de 34 de ani, este primul jucător francez care câștigă râvnitul trofeu de la Zinedine Zidane în 1998 și al cincilea după Raymond Kopa, Michel Platini și Jean-Pierre Papin, potrivit Reuters.

„ Acest premiu mă face foarte mândru. Când eram mic, era un vis din copilărie, nu am renunțat niciodată… Totul este posibil. A fost o perioadă dificilă când nu am fost în echipa Franței, dar nu am renunțat niciodată. Sunt foarte mândru de parcursul meu aici. Nu a fost ușor, a fost o perioadă dificilă și pentru familia mea ”, a declarat Benzema pe scenă, la ceremonia de decernare a trofeului.

Benzema a avut un sezon de excepție cu Real Madrid, marcând 44 de goluri în 46 de meciuri în toate competițiile și a ajutat la obținerea dublei: titlul în LaLiga și în UEFA Champions League.
Clasamentul final:
1. Karim Benzema (Franţa/Real Madrid)
2. Sadio Mane (Senegal/Liverpool/Bayern Munchen)
3. Kevin De Bruyne (Belgia/Manchester City)
4. Robert Lewandowski (Polonia/Bayern Munchen/FC Barcelona)
5. Mohamed Salah (Egipt/Liverpool)
6. Kylian Mbappe (Franţa/Paris-Saint-Germain)
7. Thibaut Courtois (Belgia/Real Madrid)
8. Vinicius Jr (Brazilia/Real Madrid)
9. Luka Modric (Croaţia/Real Madrid)
10. Erling Haaland (Norvegia/Borussia Dortmund/Manchester City)
În 2021, Balonul de Aur a fost cucerit pentru a șaptea oară de de fotbalistul argentinian Lionel Messi: (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019, 2021).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *