România U21 va întâlni Spania, Ucraina și Croația în grupele UEFA Under 21 Championship

Sport

România U21 va întâlni Spania, Ucraina și Croația în grupele UEFA Under 21 Championship, turneu care va avea loc în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023 în România și Georgia, potrivit FRF.

România va găzdui meciurile din Grupa B (la București) și Grupa D (la Cluj-Napoca), în timp ce Grupele A și C se vor juca în Georgia. Tricolorii U21 vor disputa toate meciurile din faza grupelor pe Stadionul Steaua.

Prezentarea grupei B din care face parte naționala pregătită de Emil Săndoi:
SPANIA – Cea mai puternică reprezentativă U21 din punct de vedere istoric, la egalitate cu Italia în ce privește palmaresul all-time, Spania se mândrește cu 5 titluri europene! S-a calificat la ediția 2023 dominând autoritar o grupă din care au mai făcut parte Slovacia, Irlanda de Nord, Malta sau Lituania: 8 meciuri și tot atâtea victorii, 37 de goluri marcate și numai 5 primite!

Selecționerul Luis de la Fuentes se află pe banca reprezentativei din anul 2018 și are la dispoziție și de data aceasta o generație formidabilă, în care se remarcă fotbaliști de la cele mai importante cluburi din La Liga, dar și vedete în devenire de la Manchester City (Sergio Gomez) sau Tottenham (Gil).
În partida amicală disputată luna trecută în țara noastră, ibericii ne-au învins cu 4-1, goluri marcate de Miculescu pentru tricolori și Abel Ruiz (Braga) plus Rodrigo Riquelme (Girona, împrumutat de Atletico Madrid) cu câte două reușite pentru oaspeți.

CROAȚIA – Sfert-finalistă la ultimul European, disputat în 2021 și găzduit de Ungaria și Slovenia, reprezentativa croată se află la a patra participare. S-a calificat în urma unui baraj plin de suspans, în care a reușit să elimine Danemarca după 1-2 și 2-1, câștigând biletele pentru turneul final în urma penalty-urilor!

Fostul fundaș Igor Biscan este selecționerul Croației U21 încă din 2019 și se bucură de o generație în care se află atât reprezentanți talentați ai campionatului intern, din pepinierele cluburilor de tradiție Dinamo Zagreb ori Hajduk Split, cât și tineri cu mare potențial din primele eșaloane ale Germaniei sau Austriei.
UCRAINA – Revine la EURO U21 după mai bine de un deceniu de absență, în continuarea celor două prezențe de până acum, dintre care ediția 2006 a fost remarcabilă: finală pierdută cu Olanda!

Ucrainenii se bazează pe produsele de talent ale lui Șahtior Donețk și Dinamo Kiev, în principal, fotbaliști care au obținut calificarea după un loc 2 în grupa cu Franța, Serbia, Insulele Feroe, Macedonia de Nord și Armenia. Ulterior, la baraj, vecinii noștri au eliminat Slovacia. Un 3-0 la returul disputat în Polonia după 2-3 în prima manșă, acasă la slovaci.
Fost internațional important pentru Ucraina, selecționerul Ruslan Rotan se află din 2019 la cârma acestei reprezentative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *