fendi

Ultima colecție a lui Karl Largerfeld pentru Fendi – prezentată la Milano Fashion Week

Lifestyle

Cea mai recentă colecție a lui Karl Lagerfeld pentru Fendi, a fost prezentată joi la Săptămâna Modei din Milano. Așa cum era de așteptat, evenimentul a fost unul încărcat de emoție, venind doar la câteva zile după anunțul decesului designerului.

Karl Lagerfeld, care a lucrat cu barndul mai bine de 50 de ani – a fost sărbătorit de casa de modă cu un omagiu adresat directorului său creativ.

La sfârșitul showlui, a fost proiectat un videoclip în care „Kaiser” însuși își amintește cum a fost îmbrăcat în ziua în care în 1965 a aterizat pentru prima dată la Roma, chemat de surorile Fendi. Casa de modă a postat apoi clipul pe Instagram.

Colecția, gândită în amănunt de Karl Lagerfeld, este una esențialemente feminină, retro, înglobând elemente definitorii pentru brandul italienesc: gulerele victoriene, jachete perfect croite cu cusături geometrice, transpuneri de materiale și celebrul logo inventat de însuși Karl în 1981.

Pe podium, au defilat câteva dintre muzeele sale, printre care Gigi și Bella Hadid și Kaia Gerber. Harper’s Bazaar titrează că Lagerfeld a muncit din greu pentru această colecție pentru Fendi, până în ziua în care a murit, trimițând note din patul său, echipei sale pentru a crea spectacolul care a ieșit joi pe scenă.

Cea mai recentă colecție a lui Lagerfeld pentru Chanel va fi prezentată marți, 5 martie, în cadrul săptămânii de modă de la Paris. „Kaiser” a murit la Paris la 19 februarie la vârsta de 85 de ani. Multe staruri, modele și oameni care lucrează în modă,i-au adus un omagiu designerului pe social media.

Silvia Venturini Fendi (moștenitoarea brandului) – care a fost inspirată de Lagerfeld pentru cea mai recentă colecție pentru bărbați, care a fost pe podium cu doar câteva săptămâni în urmă la Milano – își exprimă astăzi durerea: „Legătura dintre Karl Lagerfeld și Fendi este o poveste de dragoste mai mare decât moda, care va continua să atingă viețile noastre pentru anii următori. Sunt profund îndurerată de dispariția lui și extrem de mișcată de dăruirea și perseverența lui până la sfârșit „.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *