Klaus Iohannis

Klaus Iohannis rămâne președintele României

Politica Actualitate

Românii s-au prezentat duminică 24 noiembrie la urne pentru a-și alege președintele pentru următorii 5 ani. Turul doi al acestui scrutin prezidențial fiind disputat între candidatul PNL Klaus Iohannis și cel al PSD, Viorica Dăncilă.

Potrivit rezultatelor parțiale, preşedintele Klaus Iohannis, susţinut PNL, a obţinut duminică, în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, 63,17%, iar Viorica Dăncilă – 36,83%, după numărarea a 8.907.124 de voturi din 18.742 de secţii din ţară, reprezentând 99,96%.
„România a câștigat astăzi, dragi români! Românii au fost eroii zilei de azi, au mers în număr impresionant să voteze, e cel mai important câștig al zilei.

Este o victorie importantă, e cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD-ului! Privesc această victorie cu bucurie, mulțumire, modestie și încredere în România. Vă promit că voi fi președintele tuturor românilor: și al celora care m-au votat, și al celora care nu m-au votat.

Voi fi și președintele românilor care nu m-au votat deloc, cu speranța că data viitoare vor merge la vot. După această victorie, sunt multe de făcut, multe de reparat. Voi fi un președinte total implicat pentru România! Este o înfrângere semnificativă pentru PSD. Am câștigat o luptă semnificativă, dar războiul nu este câștigat.

Când PSD-ul va fi trimis în opoziție, abia atunci vom putea face România normală, România cum ne-o dorim noi, cu toții”, a afirmat Kaus Iohannis, într-o declarație susținută la sediul PNL, după ce rezultatele exit-poll au indicat o victorie a sa în turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *