Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă învinsă de Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale 2019

Politica

Viorica Dăncilă, candidată la funcția de președinte al României, din partea PSD, a făcut o scurtă declarație de presă, duminică, după afișarea exit poll-urilor care au aratat că a pierdut duelul cu Klaus Iohannis, din turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„Mulțumesc colegilor mei din teritoriu, vreau să le mulțumesc simpatizanților și militanților PSD, tuturor celor care au vrut să înlocuiască ura și dezbinarea cu unitatea și încrederea. PSD astăzi a recâștigat încrederea cetățenilor români care ne-au votat în 2016. Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la europarlamentare, iar astăzi avem peste 3 milioane de voturi, ceea ce înseamnă că avem numărul de voturi pe care l-am avut la parlamentarele din 2016 pentru a intra la guvernare”, a spus Viorica Dăncilă.

„Am toată convingerea că numărul de astăzi ne ajută, ne obligă și în acest sens vom face tot ce este posibilă să câștigăm alegerile locale și parlamentare. Avem în acest moment un rezultat exit poll. Vom sta până vom prelua toate procesele verbale din teritoriu. Vom face numărătoare paralelă, pentru că atunci vom ști cu adevărat rezultatul votului de astăzi. Alte declarații vom face după ce vom avea rezultatul final al votului”, a completat ea.

Potrivit rezultatelor parțiale, preşedintele Klaus Iohannis, susţinut PNL, a obţinut duminică, în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, 63,17%, iar Viorica Dăncilă – 36,83%, după numărarea a 8.907.124 de voturi din 18.742 de secţii din ţară, reprezentând 99,96%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *