vladimir putin

Kremlinul a respins oferta de pace a lui Volodimir Zelenski

Actualitate

Orice propunere de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina trebuie să accepte „noua realitate” a celor patru regiuni ocupate de Rusia, a declarat Kremlinul, citat de Sky News.

Rusia a revendicat anexarea regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporijia în 30 septembrie. Anexarea a avut loc în urma unor referendumuri descrise pe scară largă ca fiind o „farsă” de către Ucraina și țările occidentale.
Rapoartele au sugerat că cei din regiuni au fost forțați să voteze și că nu au putut părăsi zonele până la finalizarea așa-zisului referendum.

Este demn de remarcat faptul că Rusia nu controlează în totalitate niciuna dintre cele patru regiuni.
Părți din Herson, inclusiv orașul Herson și zonele din jurul râului Nipru, au fost recuperate de Ucraina în noiembrie, după ce o ofensivă ucraineană a determinat retragerea militarilor ruși.

Kremlinul afirmă că propunerile de încheiere a conflictului din Ucraina trebuie să ţină cont de „realităţile de astăzi”, când patru regiuni ucrainene s-au alăturat Rusiei, scrie Reuters.

„Nu poate exista un plan de pace pentru Ucraina care să nu ia în considerare realităţile de astăzi în ceea ce priveşte teritoriul rusesc, cu intrarea celor patru regiuni în Rusia. Planurile care nu iau în considerare aceste realităţi nu pot fi paşnice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *