senat

Legea Pensiilor a fost respinsă în Senat

Politica

Noua Lege pensiilor, anunțată drept una dintre prioritățile PSD, a fost respinsă miercuri în Senat din cauza absenței senatorilor.

Legea nu se afla pe ordinea de zi, însă a fost introdusă la cererea PSD-ALDE. Coaliția a pierdut votul tocmai pentru că nu dispunea de suficienți senatori în plen.

Au fost 67 de voturi „pentru”, dar numarul necesar pentru trecerea legii in Senat era de 68. Proiectul nu se afla pe ordinea de zi, dar a fost introdus la cererea PSD-ALDE.

Astfel, 67 de senatori de la PSD-ALDE și UDMR au votat „pentru”, 22 (de la PNL și USR) s-au abținut, numărul necesar pentru trecerea legii în Senat fiind de 68.

Urmează ca legea să ajungă, în toamnă, la Camera Deputaților, for decizional.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, i-a acuzat pe senatorii Opoziției că „pun bețe în roate” majorării pensiilor și a dat asigurări că legea va trece de Camera Deputaților.

„Opoziția ne pune bețe-n roate majorării pensiilor pentru părinții si bunicii noștri și, în general, majorărilor de venituri. Ce am spus noi, alianța austerității, dovedește că își merită cuvântul. Eu îi asigur pe români și pe pensionari că noi, la Cameră, cu siguranță vom aproba, vom dezbate aceasta lege. Este o lege bună pentru pensionarii acestei țări.

Nu îi va afecta pe pensionari sub nicio formă, dar ne va afecta cu siguranță noua muncă, la casele de pensii”, a declarat Budăi.

Întrebat dacă sunt bani pentru majorările de pensii promise, ministrul Muncii a spus că pentru acest an există sumele necesare, iar pentru anii următori „vom face în așa fel încât să fie bani”.

„Ce este prins pentru acest an sunt bani, vom face construcția pentru anii următori și vom face în așa fel încât să fie bani”, a precizat Marius Budăi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *