Romania U21

România – debut de senzație la Campionatul EURO U21

Sport Actualitate

Romania U21 a avut un debut de vis la EURO din Italia și San Marino. Reprezentativa de tineret a învins Croația cu 4-1. Golurile naţionalei noastre au fost marcate de George Puscas (penalty), Ianis Hagi, Tudor Baluta și Adi Petre. Pentru croați a marcat Vlasic.

Prestaţia tinerilor tricolori a impresionat presa internaţională. Jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au scris imediat după meci: „România, ce surpriza frumoasă” Victorie mare cu patru goluri în poarta Croației!”, au scris ziariștii italieni.

„Pușcaș si Hagi au dus rapid România în avantaj, apoi Vlasic a redus din diferență. În a doua repriză, Bălută și Petre au închis meciul. Românii așteaptă acum meciul dintre Anglia si Franța”, au mai scris aceștia.
„Condusă de Ianis Hagi, România a făcut spectacol cu Croația. Fiul lui Gică Hagi și Pușcaș au strălucit la debutul la EURO U21”, au notat şi jurnaliştii de la „Mundo Deportivo”.

Selecționerul Mirel Rădoi (38 de ani) a recunoscut la finalul partidei cu Croația U21 că nu se aștepta ca elevii săi să învingă cu o asemenea diferență de scor (4-1), în debutul la Campionatul European de tineret.

„Nici nu îndrăzneam să mă gândesc la un asemenea scor. Mă bucur pentru băieți, mă bucur pentru atmosferă, pentru că ne-am simțit ca acasă. Cel mai important e că i-am făcut bucuroși pe oameni. Mă bucur că s-a creat această emulație cu naționala de tineret și suntem urmați la fiecare meci de către suporteri. Următorul meci va fi mai dificil. În seara asta, ne vom bucura de această primă victorie a României la Campionatul European și apoi ne vom concentra pe celelalte meciuri”, a declarat selecționerul Mirel Rădoi, la TVR.

La Campionatul European din Italia şi San Marino, România U21 face parte de Grupa C, alături de Croaţia, Anglia şi Franţa. Următoarea partidă a tricolorilor este programată, vineri, de la ora 19:30, la Cesena, împotriva Angliei.

În primul meci disputat la EURO, reprezentativa Albionului a fost învinsă de „cocoşii galici” cu 2-1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *