legs

LEGS – o colecție de mobilier liniar

Lifestyle

Legs, reprezintă o colecție de mobilier metalic care vine în contact cu viața de zi cu zi. Designerul belgian Pierre-Emmanuel Vandeputte, o concepe ca pe o familie de creaturi care locuiesc în spațiul intern.

La târgul de mobilier “Furniture and Light Fair” 2019, din Stockholm, designerul belgian Pierre-Emmanuel Vandeputte, prezintă pentru “Belgia is Desing” , o colecție de mobilier din metal acoperit cu pulbere, caracterizată prin forma asimetrică a acestora.

Fiecare piesă are forme și proporții diferite: colecția Legs este concepută ca o familie de creaturi care colonizează spațiul domestic, venind în ton cu ritmurile și gesturile din viața de zi cu zi. Corpurile din oțel rece contrastantează cu articulațiile curbate și, cu suprafețele plate și neîntrerupte ale casei.

Ciudățenia lor este o odă și reprezintă viața noastră, neechilibrată. Astfel a fost prezentată colecția de mobilier contemporan, de către designerul Pierre Emmanuel Vandeputte.

Legs – picioare. Dar, picioare de ce? De personaje imaginare, provenind din cine știe ce lume, care prin magie au rămas blocate în camera de zi a casei.

Așa s-a născut colecția Legs – o compoziție, o serie de structuri mici, născute din libertate și simplitate, pe care uneori, numai oțelul o poate da.

Fie că este vorba despre un scaun, o masă sau un cuier, fiecare obiect care alcătuiește colecția, crează un spațiu, devenind protagonist și demonstrând toată ironia lui simpatică.

Colecția Legs, pare să fi ieșit dintr-un desen animat: se mișcă și dialoghează cu spațiul rece, atât de anonim, încât îngheață pașii picioarelor sărace ale scaunelor, care încearcă să meargă în destinații necunoscute.

Acesta este modul în care fiecare element pare să se fi oprit în timp, înghețat în mișcări sinuoase, pentru a crea planuri și curbe care se confundă între ele.

Corpurile din oțel devin personaje pe scări, de mărimi diferite, astfel încât să se creeze exact un scaun, o masă și un cuier care, împreună devin multifuncționale.

Personaje care în rapiditate au scăpat din mediul lor, dar au rămas plantate în realitate, punându-și rădăcinile în spațiul casei.
O poveste frumoasă, plină de imaginație, spusă de Pierre Emmanuel Vandeputte, prin design.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *