ministrul-sanatatii

Medici cu diplome false

Social

După descoperirea falsului medic italian Matteo Politi, care fără studii medicale și fără aviz, a operat în clinici private, apare un alt caz, al dr. Raluca Daniela Bîrsan, care, cu o diplomă falsă şi pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără nici un aviz de la Colegiul Medicilor, a lucrat timp de un deceniu, cu pacienții din Spitalul Județean de Urgență Ilfov.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat că diploma voluntarei de la Spitalul Ilfov este falsă şi va fi depusă o plângere.

Sorina Pintea a declarat, de asemenea că Spitalul de Urgenţă Ilfov a încheiat cu falsul medic un contract de voluntariat care nu se încadra în prevederile Legii 78, subliniind totodată că femeia a depus o diplomă de studii falsificată, urmând ca Ministerul Sănătăţii să depună o plângere.

„Am în faţă contractul de voluntariat încheiat de doamna Bîrsan cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, în 12 martie 2018, contract semnat de un consilier juridic care probabil nu ştia că în 2014, 24 iunie, a fost aprobată o lege, 78, care reglementează activitatea de voluntariat în România. (…) Am declarat public că în sistemul public de sănătate nu pot fi angajaţi medici falşi. Îmi susţin această afirmaţie, bazată pe ordinul 869/2015 care prevede ca la înscrierea pentru concurs, un medic trebuie să facă o cerere, să depună o copie certificată după diploma de licenţă, o copie a certificatului de membru a organizaţiei profesioanle cu viza în curs, o dovadă că nu a fost sancţionat, în profesia efectuată, un cazier judiciar, un certificat medical, o copie a actului de identitate”, a spus Sorina Pintea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii vor depune plângere penală pe numele femeii, deoarece, potrivit Sorinei Pintea, diploma de studii pe care aceasta a depus-o la dosar este, de asemenea, falsă.

Totodată, ministrul Sănătăţii a reiterat ideea potrivit căreia un medic este angajat în spitalele publice conform regulamentului, în cazul de la Spitalul de Urgenţă Ilfov fiind vorba, de fapt, de un contract de voluntariat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *