Liceenii români pot aplica pentru burse în Statele Unite ale Americii prin Programul FLEX 2023-2024

Social

Liceenii români pot aplica pentru burse în Statele Unite ale Americii în cadrul programului Future Leaders Exchange (FLEX) 2023-2024, anunţă, Ambasada SUA joi, într-un comunicat.
Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education (Consiliile Americane pentru Educaţie Internaţională) şi de Ministerul Educaţiei Naţionale invită liceenii cu cetăţenie română să participe la Programul FLEX 2023-2024.

Programul educaţional FLEX este finanţat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii şi îşi propune să ofere liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american şi de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului şcolar 2023-2024. Participarea la Programul FLEX, aflat acum în al 7-lea an de existenţă în România, este GRATUITĂ. În anii de implementare anteriori, FLEX România a oferit bursa către zeci de liceeni români din mai multe judeţe ale ţării, aceştia fiind repartizaţi la licee din state precum Minnesota, Michigan, Texas, Indiana, California, şi New York. Programul se adresează în egală măsură şi liceenilor cu dizabilităţi.

FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992, iar acum se află în cel de-al 30-lea an de existenţă. Programul presupune parcurgerea unui an şcolar întreg în Statele Unite ale Americii de către elevii de liceu interesaţi, care sunt declaraţi câştigători în urma competiţiei pentru acordarea bursei. Obiectivul programului este să promoveze înţelegerea reciprocă între cetăţenii Statelor Unite şi ai altor ţări, pentru ca liceenii să aibă ocazia de a învăţa mai multe despre SUA şi de a le face cunoscute americanilor ţările lor de origine.

În anul şcolar 2022-2023, la nivel global, aproximativ 1.000 de liceeni vor învăţa în SUA în cadrul Programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an împreună cu o familie americană şi va studia la un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut şi echivalat.
Criterii de eligibilitate:
Competiţia este deschisă liceenilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
– au cetăţenie română;
– sunt născuţi între 15 iulie 2005 şi 15 Iulie 2008;
– sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;
– studiază engleza în liceu;

– îndeplinesc criteriile pentru a obţine viza SUA şi nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.
Aplică online până pe 13 Octombrie 2022 https://ais.americancouncils.org/flex
Roberta, bursieră în Fort Wayne, Statul Indiana, 2019-2020
„Aventura mea în America a început acum trei săptămâni, când am ajuns în Fort Wayne, Indiana şi pot spune cu toată inima că îmi trăiesc visul american aici. Am cea mai extraordinară şi grijulie familie gazdă, două surori minunate şi o grămadă de prieteni din toate colţurile lumii :))) Nu pot descrie în cuvinte cât de interesant este totul în jurul meu.

În fiecare zi învăţ câte ceva nou şi experimentez tot ce are America de oferit. Să fiu sinceră, aici totul este diferit faţă de România, dar cred că DIFERIT este cuvântul care descrie cel mai bine America. Sunt recunoscătoare pentru această oportunitate şi abia aştept să descopăr cât mai multe lucruri noi despre America!”
Informaţii complete despre program sunt disponibile la adresa de email flex.ro@americancouncils.org şi pe site-ul www.americancouncils.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *