Românii din Diaspora pot depune până pe 3 octombrie proiecte pentru Start-Up Nation Diaspora

Social

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului prelungește perioada de depunere a proiectelor pentru granturi nerambursabile pentru Pilonul II Start-Up Nation Diaspora 2022, până la data de 3 octombrie 2022, potrivit unui comunicat de presă.

‚‚Avem peste 600 de firme înscrise în cadrul Start-Up Nation Diaspora, însă bugetul ne permite să finanțăm 1.000 de societăți. Am decis, astfel, prelungirea termenului de depunere a proiectelor pentru acest Pilon până la data de 03 octombrie, pentru că ne dorim ca un număr cât mai mare de români din diaspora, care vor să își înceapă o afacere în România, să poată avea șanse reale. Mult succes în continuare!’’, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

Schema de ajutor Start-Up Nation 2022 a fost lansată la data de 19.07.2022, iar termenul limită de depunere a proiectelor este 01.09.2022. Astfel, statusul depunerilor de proiecte este următorul:
În cadrul Pilonului I Start-Up Nation Diaspora România s-au înscris peste 12.700 de solicitanți;
În cadrul Pilonului II – Start-Up Nation Diaspora s-au înscris peste 600 de solicitanți.

Potrivit ministerului, având în vedere faptul că bugetul alocat Pilonului I a fost epuizat, aplicația de înscriere se va închide în cadrul zilei de astăzi, 01 septembrie, la ora 20:00 conform procedurii de implementare inițiale.
În cazul Pilonului II – Start-Up Nation Diaspora, la această oră sunt transmise peste 600 de aplicații în platforma de înscriere, solicitări care nu acoperă bugetul alocat acestui Pilon, în valoare de 200 milioane lei.

„Ținând cont de solicitările de a prelungi perioada de înscrieri la Pilonul II – Start-Up Nation Diaspora, venite din partea mediului de afaceri, și pentru a veni în sprijinul unui număr cât mai mare de întreprinderi înființate de cetățenii români din Diaspora, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a decis prelungirea perioadei de înscrieri în cadrul Pilonului II al schemei până la data de 03.10.2022, ora 20:00”, a mai transmis ministerul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *