dna

Liderii PSD – plângere la DNA

Politica

Mircea Drăghici (trezorierul PSD) și Codrin Ștefănescu (secretarul general al PSD) au fost luni la sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru a depune o plângere. Cei doi acuză interferențe ale procurorilor în activitatea partidului.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat la ieșirea de la DNA, că este un precedent periculos pentru democrația din România faptul că instituția anchetează cum cheltuie un partid politic banii în campania electorală.

”Este un precedent periculos pentru toate partidele politice. Dacă, de exemplu, adversarii noștri politici doresc să facă o acțiune politică chiar împotriva noastră pentru că suntem în campanie electorală și hotărăsc să își cheltuie o parte din bani la un miting electoral este treaba lor internă. Nu este treaba parchetului,” a spus Codrin Ștefănescu la ieșirea de la DNA.

Codrin Ștefănescu spune că modul în care sunt cheltuiți banii unui partid se hotărăsc de organele de conducere, iar orice relație solicitată unui partid politic cu privire la oportunitatea și eficiența cheltuielilor sau orice explicație cu privire la acestea, intră in conflict, atât cu legea, cât și cu principiile unui democrații reale.

El a adăugat că PSD a știut tot ce a făcut Drăghici, în calitate de trezorier al partidului, cu banii PSD. Potrivit lui Ștefănescu, Drăghici pune în aplicare deciziile PSD legate de acțiunile partidului, după care prezintă în partid lista cu cheltuieli.

Codrin Ștefănescu acuză DNA acționează „cu dublă măsură”, deoarece AEP ar fi sesizat „aspecte penale ce țin de campania electorală și nu de viața curentă de partid” la PNL și USR. Astfel, li se eproșează procurorilor anticorupție că nu au efectuat cercetări în acest sens și nici nu au formulat acuzații la adresa persoanelor din aceste două partide.

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost pus sub urmărire penală, în 2 aprilie, de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD, pe care i-a folosit pentru plata unui imobil, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *