Litoral

Peste 80 de hoteluri vor fi deschide de Paște și 1 Mai pe Litoralul românesc

Actualitate Lifestyle

Peste 80 de hoteluri din totalul celor peste 300 existente pe Litoral vor fi deschise de Paște și de 1 Mai, stațiunile cele mai căutate fiind Mamaia și Vama Veche, urmate de Eforie Nord. Față de 1 Mai anul trecut, numărul turiștilor prezenți pe Litoral va fi cu 25% mai mare, iar o parte dintre ei sunt români care lucrează în străinătate și care s-au întors pentru a petrece Paștele în țară, potrivit unui studiu al companiei Litoralulromanesc.ro.

„Pentru că anul trecut Paștele a fost la începutul lunii aprilie și vremea nu s-a arătat prea prietenoasă, doar câteva hoteluri au fost deschise la malul Mării Negre și numărul de turiști a fost nesemnificativ.

Au venit, în schimb, de 1 Mai 2018, însă cu 20% mai puțini decât de 1 Mai 2017, iar sejurul mediu a durat atunci doua zile”, se precizează în comunicat. „Anul trecut, acei clienți care n-au mai putut ajunge la mare de Paște nu au rămas acasă și au plecat fie prin țară, la pensiuni, fie în străinătate, și așa se explică acea scădere de 1 Mai, pentru că cei mai mulți români aleg, la începutul sezonului, să meargă undeva în vacanță fie de Paște, fie de 1 Mai și alocă un singur buget pentru asta.

Anul acesta, însă, când cele două minivacante – Paștele și 1 Mai – sunt despărțite de doar câteva zile, vin pe litoral cu cel puțin 25% mai multi turisti decât de 1 Mai anul trecut, potrivit evoluției rezervărilor”, a declarat Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Potrivit studiului, 70% dintre turiștii care ajung pe Litoral vin în perioada 26-29 aprilie, adică de vineri până luni. Restul ajung fie după Paște, în intervalul 29 aprilie – 2 mai, fie rămân din 26 aprilie până pe 2 mai. „Comparativ cu anii trecuți, în acest an se remarcă destul de multe sejururi vândute de 5-7 zile, ceea ce înseamnă o vacanță în toată regula în această perioadă”, a mai spus Ionuț Nedea.

Din datele Litoralulromanesc.ro, cea mai aglomerată stațiune va fi Mamaia, urmată de Vama Veche, unde structurile de cazare vor avea un grad de ocupare apropiat de 100%. Urmează Eforie Nord, iar la polul opus se situează Saturn. Pentru întreg litoralul românesc, gradul mediu de ocupare al hotelurilor deschise în această perioadă va fi de aproximativ 70%.

Un sejur în această perioadă costă de la 63 lei/cameră/zi în stațiunea Eforie Sud până la 600 lei/cameră/zi în Mamaia, dar prețurile medii de cazare în stațiunea Mamaia sunt de circa 180 lei/cameră/zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *