Lionel Messi

Lionel Messi a primit „Gheata de Aur”- pentru a șasea oară în carieră

Actualitate Sport

Fotbalistul argentinian, Lionel Messi – FC Barcelona își continuă vânătoarea de premii, iar miercuri a mai adăugat un trofeu la colecție – ”Gheata de Aur” pentru a șasea oară în carieră, distincție oferită în fiecare an, celui mai bun marcator din Ligile de top ale Europei.

Căpitanul Barcelonei, Leo Messi a reuşit să marcheze 36 de goluri, în sezonul trecut, devasându-i pe francezul Kylian Mbappe – 33 de goluri și pe italianul Fabio Quagliarella – 26 de goluri.

Messi a declarat că fără coechipierii săi nu ar fi putut obține acest premiu: „Recunoaștere pentru munca în echipă, fără coechipierii mei nu ar fi fost posibil ”, a spus Messi.

Distincția acordată celui mai bun marcator al sezonului i-a fost înmânată de către Juan Ignacio Gallardo, directorul publicației spaniole Marca.
La ceremonia de decernare a premiilor au participat atât soția cât și doi dintre copiii săi, Thiago și Mateo, care i-au înmânat trofeul, alaturi de Juan Ignacio Gallardo.

Cu cea de-a șasea ”Gheată de Aur” obţinută în cariera sa, Messi l-a depășit pe portughezul Cristiano Ronaldo, care a primit ”Gheată de Aur” de patru ori până în prezent.

”Gheata de Aur” câștigată de Leo Messi: 2009-2010 (34 de goluri), 2011-2012 (50 goluri, record în LaLiga), 2012-2013 (46 goluri), 2016-2017 (37 goluri) și 2017-2018 (34 de goluri).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *