Lista țărilor cu risc epidemiologic – actualizată

Social

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 2 aprilie, Hotărârea numărul 21. Prin această Hotărâre a fost aprobată noua listă cu ţările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea”, a transmis, vineri seară, CNSU.

Lista țărilor din ”zona galbenă”:
Țările care se regăsesc pe noua listă: Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Wallis and Futuna, Curaçao, Estonia, San Marino, Ungaria, Cehia, Iordania, Muntenegru, Serbia, Polonia, Andorra, Aruba, Uruguay, Bulgaria, Franţa, Macedonia de Nord, Suedia, Bermuda, Liban, Bahrain, Bosnia and Herzegovina, Kosovo, Slovenia, Seychelles, Cipru, Palestina, Olanda, Belgia, Republica Moldova, Italia, Brazilia, Austria, Chile, Luxemburg, Monaco, Kuweit, Turcia, Ucraina, Paraguay, Armenia şi Croatia.

Țările nou introduce
Nou introuse pe lista de vineri seara sunt Bermuda, Bosnia and Herzegovina, Turcia, Ucraina, Armenia, Croatia.

Carantina pentru persoanele care vin din aceste țări cu risc epidemiologic ridicat este obligatorie chiar. Măsura se aplică și celor care prezintă un test PCR cu rezultat negativ.

Măsura nu li se aplică celor care, la intrarea în România, fac dovada că sunt vaccinați cu ambele doze sau că au avut, în ultimele 90 de zile, COVID-19 și s-au vindecat.

Persoanele aflate în tranzit nu vor sta în carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *