Program de restaurare al clădirilor istorice din București – dezbateri publice anunțate de Nicușor Dan

Lifestyle

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat luni, într-o postare pe pagina de facebook lansarea unei dezbateri publice pe tema Programului Municipal de Restaurare, destinat clădirilor istorice din București.

„Lansăm azi în dezbatere publică Programul Municipal de Restaurare, destinat clădirilor istorice din București, indiferent de forma de proprietate. Suntem interesați să susținem în special clădirile care pot avea un rol în creșterea economiei locale, în dezvoltarea culturii, educației și turismului.

Ne pregătim astfel să oferim o cale concretă pentru salvarea și valorificarea patrimoniului istoric al Capitalei, dincolo de efortul nostru de a rezista presiunii asupra vechilor clădiri și de a stopa demolările.

Mulțumesc echipei de la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, condusă de Edmond Niculușcă, pentru elaborarea documentației necesare și îmi doresc o dezbatere cât mai consistentă, pentru a avea în final un program cât mai bun.”, a anunțat Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *