ingineri

Lituania – în top pentru oamenii de știință și ingineri de sex feminin

Externe

Lituania este țara Uniunii Europene, cu cel mai mare procent de femei printre oamenii de știință și ingineri. Acest lucru rezultă din cifrele oficiale pentru anul 2017, publicate de Eurostat. Biroul de statistică a precizat că acum doi ani, în cinci state, majoritatea oamenilor de știință și ingineri erau femei.

Este vorba despre Lituania (în top cu 57% dintre femeile de știință și ingineri), Bulgaria și Letonia (53%), urmată de Portugalia (51%) și Danemarca (puțin peste 50%).

Peste media UE, 41% au fost plasate și alte țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv România, Polonia, Croația și Slovenia. În schimb, mai puțin de o treime din oamenii de știință și ingineri sunt femei în țări precum Ungaria, ultima în clasament, împreună cu Luxemburg (ambele 25%), Finlanda (29%) și Germania (33%), a explicat Eurostat.

În 2017, la Oficiul Statistică al UE, erau aproape 18 milioane de oameni de știință și ingineri , dintre care 41% erau femei, bărbații reprezentând industria de înaltă și medie tehnologie (83%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *