mike-pompeo

Mike Pompeo – în vizită la Bratislava

Externe

Secretarul de stat american Mike Pompeo, aflat ieri în vizită la Bratislava, a declarat că, Rusia subminează libertatea în lume, în timp ce China se străduiește să devină un jucător puternic pe scena internațională.

„Suntem conștienți de rolul agresiv pe care îl joacă Rusia în regiune, îl vedem cu exemplul Ucrainei”, a spus Pompei după întâlnirea cu omologul său slovac Miroslav Lajciak, cu care a vorbit și despre eforturile de la Beijing, în opinia sa, să manipuleze balanțele politice.

Pompeo a adăugat că SUA va împărtăși cu aliații informațiile despre riscurile de securitate ale tehnologiilor Huawei. Pompei a apreciat evoluția Slovaciei după căderea comunismului în 1989. A reamintit că în anii optzeci, ca tânăr soldat, făcea parte din patrulele de la frontiera cehoslovacă. „Am văzut cu ochii mei cât de urât poate fi comunismul”, a spus el.

Secretarul de stat american Mike Pompeo, a promis ca Statele Unite vor continua să sprijine economia și securitatea Slovaciei și, a spus că ar vrea ca slovacii să înţeleagă că „America se implică și că ne-am întors”.

Declaraţia a fost făcută la memorialul de la Poarta Libertății, din capitala Slovaciei, unde sunt comemorați cei 400 de slovaci care au murit între 1945 si 1989, încercând să fugă de regimul comunist și să treacă în partea cealaltă a Cortinei de Fier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *