Boris Johnson

Londra – Premierul Boris Johnson a pierdut majoritatea în Parlament

Externe

Premierul Boris Johnson a pierdut majoritatea în Parlament – majoritate care stătea într-un singur vot, după ce deputatul conservator Phillip Lee a trecut la Partidul Liberal-Democrat, transmit agențiile de știri.

Phillip Lee și-a anunțat demisia chiar în timpul discursului pe care premierul Boris Johnson îl susținea în Camera Comunelor.
”După o mulțime de gânduri, am ajuns la concluzia că nu mai este posibil să servesc interesele celor din circumscripția mea și interesele țării în calitate de membru al Parlamentului Conservator”, a scris Lee, pe Twitter
În discursul susţinut în Camera Comunelor, premierul Boris Johnson a declarat că îşi doreşte continuarea negocierilor privind ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar, dar a spus că planurile unor parlamentari conservatori de a bloca din punct de vedere legal un Brexit fără Acord pe 31 octombrie va „distruge orice şansă de a negocia un nou Acord”.

Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră astfel să reuşească să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiţii, inclusiv fără niciun acord Brexit.

Săptămâna trecută, Regina Elisabeta a II-a a aprobat cererea lui Boris Johnson de a suspenda Camera Comunelor, decizie care limitează șansele parlamentarilor de a avea un cuvânt de spus asupra Brexit-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *