Ministerul Afacerilor Externe

MAE condamnă ferm decizia talibanilor de a interzice să lucreze femeilor angajate de organisme ONU

Politica

Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm decizia recentă a regimului de facto, nerecunoscut al talibanilor de a extinde interdicţia de a lucra în toată ţara pentru femeile afgane angajate de organismele ONU implicate în distribuirea de ajutor umanitar. Femeile afgane sunt esenţiale pentru operaţiunile umanitare ale ONU, implementarea acestei decizii subminând capacitatea organizaţiilor umanitare de a ajuta populaţia afgană, în special femei şi copii.
Ministerul Afacerilor Externe solicită revocarea acestei interdicţii şi a tuturor măsurilor care limitează drepturile femeilor şi fetelor la muncă, educaţie, inclusiv libertatea de mişcare.
Pentru România, promovarea şi protejarea drepturilor femeilor, egalitatea de gen şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice constituie una dintre priorităţile asumate de România în cadrul mandatului său curent de membru în cadrul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, dar şi de membru recent ales în Comisia pentru Statutul Femeii.
Comunicat de presă Ministerul Afacerilor Externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *