„Magia Crăciunului” la Casa Artelor Dinu Lipatti Ediția a V-a

Lifestyle

Casa Artelor Dinu Lipatti vă invita miercuri, 21 decembrie 2022, de la orele 19:00 la cea de-a V-a Ediția a evenimentului „Magia Crăciunului”.

De la orele 19:00, va avea loc Recitalul de Colinde și Cântece de Crăciun susținut de Corul de Copii Radio, sub bagheta dirijorului Răzvan Rădos, acompaniați la pian de Magdalena Faur.

Fondat în 1945 de dirijorul ION VANICA, CORUL DE COPII RADIO a fost și rămâne o adevărată şcoală de educaţie prin muzică a tinerelor generaţii, o valoroasă instituție culturală și o pepinieră de talente pentru marile scene ale lumii, ca și pentru cele din România. În același timp, bogata activitate concertistică, de înregistrări și de filmări, de turnee și concursuri internaționale a condus la recunoașterea reputatului ansamblu drept standard pentru cea mai înaltă calitate în activitatea corală din România și de peste hotare.

Aici au făcut primii pași în cariera artistică nume de rezonanță de pe cele mai reputate scene de operă și de concert ale lumii. Amintim doar câteva exemple: prim solistele Ileana Cotrubaş, Silvia Voinea, Roxana Briban și Florentina Ilie, dirijorul Voicu Enăchescu, baritonul George Crăsnaru, tenorul Alfredo Poesina, mezzosoprana Roxana Constantinescu, actualmente prim solistă la opera Garnier din Paris.

Pe parcursul celor 77 de ani de activitate, CORUL DE COPII RADIO a fost condus de o constelație de dirijori de primă clasă, începând cu dirijorul fondator ION VANICA succedat de dirijorii ELENA VICICĂ, EUGENIA VĂCĂRESCU – NECULA, VOICU POPESCU și continuând astazi sub conducerea lui RĂZVAN RĂDOS. Toți dirijorii ansamblului au contribuit decisiv la parcursul artistic al acestuia, împletind de-a lungul anilor o minunată poveste în care au pus întreaga lor dedicare, talentul, înțelepciunea, multă muncă pentru a cizela totul în detaliu, dragostea pentru copii și credința întru slujirea artei muzicale.

Cele peste 150 de participări la festivaluri, turnee artistice şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, cele patru turnee în Japonia (1974,1977,1991 și 1998), apoi turneele din SUA și Canada au adus ansamblului Radio România preţioase distincţii. În anul 2004, corul a avut onoarea de a primi titlul de “AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE”, acordat de către Federaţia Corurilor din Uniunea Europeană.

Răzvan Rădos a debutat la doar 12 ani ca interpret de folclor, obținând numeroase premii la concursurile naționale de gen. Începând de la vârsta de 16 ani, a fondat și a condus diverse formații corale din România și a colaborat cu mai multe coruri de amatori și profesioniști, printre care : Corul Liturgic Vosglas (Deva), Corul Național de Cameră Madrigal, Corala Sargeția, Corul de Cameră Preludiu, Corul Orfeu ș.a. A primit distincția “Dirijor de onoare” din partea Corului Vox Medicalis și este dirijor fondator al Corului Regal. În prezent, pe lângă activitatea sa la Corul de Copii Radio, conduce Grupul Vocal Canticum.

În a doua parte a serii, copiii prezenți vor deveni ajutoarele Moșului… și ale magicianului Bogdan Muntean, care va desfășura sub ochii lor Spectacolul de magie, un moment plin de bucurie, cadouri și multe surprize!

Cine este Bogdan Munteanu?

”Sunt absolvent al Facultății de Teatru și Film (UNATC), secția Actorie, promoția 2008 și magician din anul 2004 până în prezent.Am susținut spectacole de magie în toată țara, în aer liber sau în săli de teatru, în festivaluri cum ar fi: Zilele Bucureștiului, Itsy Bitsy 1 Iunie Zi Liberă, Puppets Ocuppy Street (Craiova), Festivalul de Muzică Ușoară (Callatis), Festivaluri dedicate Zilei Copilului 1 Iunie în diferite orașe ale țări.

Am susținut spectacole pentru copii cât și pentru adulți la Sala Polivalenta, Sala Palatului si Palatul copiilor (Opera Comica pentru Copii, Pepiniera de talente sector 3 sau spectacole de Crăciun). La Palatul Copiilor am susținut un spectacol lunar în perioada 2010-2017.”
Vă așteptăm să redescoperiți Expoziția „Arta de a iubi” semnată de Cătălina Flămînzeanu, produsă de Casa Artelor Dinu Lipatti, în cadrul căreia personalități culturale alături de prietenii lor necuvântători, au fost surprinși în momente unice. Nu vor lipsi Audițiile de Colinde și Cântece de Crăciun din repertoriul național și internațional ce vestesc nașterea lui Iisus Hristos.

Conceptul evenimentului aparține regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti, instituție aflată în subordinea Primăriei Municipiului București.
Accesul se poate face achiziționând bilete de pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea sau de la sediul Casei Artelor Dinu Lipatti, Bd. Lascăr Catargiu nr 12. Accesul persoanelor cu dizabilități și a însoțitorilor acestora este gratuit, cu o rezervare în prealabil la numărul de telefon 0314252563.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *